Medik8

Medik8 bij Easy Beauty

Sinds januari 2020 bieden wij ook de verzorgingsproducten en behandelingen van Medik8 aan in het assortiment van onze schoonheidssalon. Medik8 is een Brits merk met anti-aging en huidverbeterende producten van hoge kwaliteit. Voor elke huid of huidprobleem is er een gerichte oplossing. Denk hierbij aan het tegengaan van huidveroudering, een droge huid, roodheid, pigmentvlekken of acne. De producten bevatten hoge concentraties werkzame stoffen en geen stoffen die de huid irriteren. Medik8 houdt rekening met het milieu en alle producten zijn 100% vegan. Ook hebben ze een prima prijs kwaliteit verhouding. De producten en behandelingen van Medik8 zijn zeer aangenaam en zorgen tegelijkertijd aan een mooiere huid.

De Medik8 filosofie: CSA

Medik8 heeft een simpele formule voor iedereen die met hun huidverzorgingsroutine huidveroudering wil tegengaan: CSA. Dit is een afkorting voor de woorden ‘vitamine C’, ‘SPF’, en ‘vitamine A’. Vitamine C en SPF gebruik je overdag, vitamine A gebruik je ‘s nachts. Waarom werkt dit?

Vitamine C: dit ingrediënt is onder andere essentieel voor de aanmaak van collageen in de huid. Collageen is de stof in de huid die zorgt voor stevigheid en volume. Een huid die veroudert verliest zijn stevigheid en wordt minder vol, daarom is vitamine C zo belangrijk bij dit proces. Daarnaast zorgt vitamine C voor de normalisering van de pigmentproductie, wat er voor zorgt dat hyperpigmentatie verminderd wordt. Ook wordt nieuwe hyperpigmentatie voorkomen en beschermt vitamine C van nature een beetje tegen de zon. Ook is vitamine C een krachtige anti-oxidant, wat wil zeggen dat het vrije radicalen bestrijdt. Vrije radicalen zorgen voor een snellere huidveroudering en deze wil je dus zo min mogelijk op je huid hebben. Kortom: vitamine C is onmisbaar in een goede verzorgingsroutine.

SPF: dit is de afkorting voor Sun Protection Factor, oftewel: zonnebrand. Zonnestraling is voor een groot deel van de huidveroudering verantwoordelijk, het is dus heel belangrijk om je huid hier altijd goed tegen te beschermen. Wij raden aan dagelijks een product te gebruiken met minimaal SPF30.

Vitamine A: staat ook wel bekend als retinol. Dit ingrediënt stimuleert de huid tot aanmaak van nieuwe cellen. Ook wordt de productie van collageen en elastine gestimuleerd, wat voor meer volume en veerkracht zorgt in de huid. Rimpels en zonbeschadiging nemen af door vitamine A. Het is belangrijk dat je niet zomaar vitamine A gaat gebruiken, het kan bij een verkeerde sterkte namelijk je huid irriteren. Vraag daarom altijd advies aan je schoonheidsspecialiste en bouw de sterkte op de juiste manier op.

Kijk voor de behandelingen met de producten van Medik8 op onze pagina schoonheidsbehandelingen.