Microblading (hairstrokes)

Microblading is een techniek om hairstrokes mee te zetten. Hairstrokes zijn hele kleine ‘streepjes’ die een wenkbrauwhaartje nabootsten. Op deze manier kun je dus super natuurlijk ogende wenkbrauwen maken. Het is een goed alternatief voor mensen die reguliere permanente make-up niet willen en hun wenkbrauwen een hele natuurlijke uitstraling willen geven. Microblading wordt ook wel de ‘mesjestechniek’ genoemd. Dit komt doordat een microblade lijkt op een mesje, echter is dit niet het geval. In werkelijkheid zijn het allemaal kleine naaldjes achter elkaar geplaatst die samen op een mesje lijken. Met een microblade kun je super dunne haartjes zetten en heel gecontroleerd werken.

 

Hoe gaat een microblading behandeling?

Voorafgaand aan de behandeling dient u zelf verdovende Emla zalf te regelen door middel van een recept van de huisarts. Hiervan brengt u één uur voor de behandeling een dikke laag aan en na een half uur haalt u de zalf er af en doet u weer een nieuwe, dikke laag zalf op. In de salon verwijderen wij het restant van de zalf. We bespreken uw wensen en daarna gaan we de wenkbrauwen voortekenen, we tekenen als het ware een soort sjabloon waar we binnen in de haartjes gaan zetten. Na het voortekenen kunnen we beginnen met het zetten van de haartjes.

Tijdens het zetten van de haartjes worden er minuscule, oppervlakkige sneetjes in de huid gemaakt. Je kunt het vergelijken met een schaafwondje. De sneetjes worden gevuld met pigment en zo blijft er een dun, gekleurd streepje over wat precies op een haartje lijkt. De huid herstelt heel snel na microblading. Dit komt doordat de behandeling heel ondiep in de huid gaat en doordat er maar heel weinig huidoppervlak ‘beschadigd’ wordt. Na een week is het eindresultaat vaak al te zien. Na het zetten van microblading wenkbrauwen, heeft u nog een nabehandeling nodig. Dit komt doordat de huid altijd wat pigment kan afstoten. Deze nabehandeling vindt een aantal weken na de eerste behandeling plaats en zit bij de prijs inbegrepen. Bekijk hier onze prijslijst of onze nazorg tips voor na de behandeling.