Vragen over permanente make-up

Vragen over permante make-up

Hoe lang blijft permanente make-up zitten?

Dit is afhankelijk van de plaats waar deze is aangebracht, het huidtype, de leeftijd en de kleur van het pigment, maar permanente make-up blijft 2 tot 5 jaar (soms zelfs langer) zichtbaar. Het is aan te bevelen uw permanente make-up één keer in de anderhalf à twee jaar bij te laten werken (touch-up) en zodoende alles altijd mooi in vorm en op kleur te houden.

Doet het plaatsen van permanente make-up pijn?

Permanente make-up zetten is niet helemaal pijnloos, echter ervaart iedereen dit anders. De een vindt het prima te doen en de ander vindt het wel wat gevoelig. Voor degene die het willen bestaat de mogelijkheid de huid van de wenkbrauwen of lippen met een crème licht te verdoven. Uw specialiste zal u hierover adviseren.

Is permanente make-up bij iedereen mogelijk?

Bij bijna iedereen vanaf 18 jaar tot ongeacht welke leeftijd is het plaatsen van een permanente make-up mogelijk. Er zijn echter wel enkele contra-indicaties en daarom zal uw specialiste voorafgaand aan een behandeling altijd eerst een intakegesprek met u hebben.

Kan ik na het aanbrengen van de permanente make-up meteen alles doen?

U kunt bijna alles meteen weer doen, maar u dient met een paar dingen tijdelijk rekening te houden. De net aangebrachte make-up is vergelijkbaar met een schaafwondje en mag daarom de eerste 4 dagen na het aanbrengen niet nat worden. Dat betekent dus oppassen met douchen, haren wassen en dergelijke en u mag niet zwemmen en niet in de sauna. Ook mag er de eerste week geen zonlicht of uv-licht op komen. U krijgt van uw specialiste een mondelinge en schriftelijke nazorginstructie mee naar huis.

Is permanente make-up veilig?

Permanente make-up is veilig en zelfs mensen met een allergieën kunnen de behandeling ondergaan. Easy Beauty werkt met de beste apparatuur en pigmenten die aan de allerstrengste eisen voldoen. Easy Beauty is volledig gecertificeerd en voldoet aan alle eisen van de GGD.

Is een wenkbrauw tattoo hetzelfde als permanente make-up van de wenkbrauwen?

Een wenkbrauw tattoeage is niet hetzelfde als permanente make-up. Een tatoeage dringt dieper de huid in dan permanente make-up. Een tatoeage blijft levenslang aanwezig en permanente make-up zal na enkele jaren vervagen.

Staat uw vraag er niet bij? Neem contact op met onze specialiste, zij staat u graag te woord! Bekijk hier de tarieven voor een behandeling met permanente make-up.