Verschillen wenkbrauw tattoo en pmu van de wenkbrauw

Verschillen wenkbrauw tattoo en permanente make-up van de wenkbrauw

Easy Beauty is dè schoonheidssalon in ‘s Gravenmoer voor permanente make-up. Een wenkbrauw met permanente make-up, noemt men onterecht ook wel een wenkbrauw tattoo. Deze benaming is niet geheel correct. De wenkbrauw tattoo wordt in een diepere huidlaag geplaatst en blijft levenslang zichtbaar. Ook wordt deze met andere apperatuur en pigmenten gezet. Toch is er ook een gelijknis:

  • maakt ongelijke wenkbrauwen symmetrisch
  • altijd goed gevormd
  • geeft mensen met weinig tot geen wenkbrauwhaar weer volle wenkbrauwen
  • U bent verlost van wenkbrauwen verven of tekenen

Net als de wenkbrauw tattoo loopt wenkbrauw permanente make-up niet uit. Deze vorm van blijvende make-up zit onder alle omstandigheden op de goede plaats. U kunt vrijuit zwemmen, naar de sauna, sporten enzovoorts. Een nadeel aan getatoeërde wenkbrauwen is dat de kleur vaak na enkele jaren grauw wordt. Ook zit je er áltijd aan vast. Als de mode of je eigen voorkeur verandert, kunnen je wenkbrauwen niet mee veranderen. Ook is wenkbrauwen tatoeëren pijnlijker dan met permanente make-up, omdat een tattoeage dieper in de huid gaat.

De techniek permanente make-up en de wenkbrauw tattoo

Jaren geleden waren er nog niet de verfijnde apparatuur en de techniek voor feilloze permanent make-up. De wenkbrauw tattoo was het enige alternatief als iemand weinig of ongelijke wenkbrauwen had. Sinds de komst van permanent make-up kiest men liever voor een wenkbrauw  met permanente make-up die veel minder diep de huid in gaat. Deze vorm van make-up vervaagt in de loop der jaren. Dit heeft o.a. te maken met natuurlijke celvernieuwing, het afweersysteem en de invloed van UV-licht. Bij wenkbrauw permanente make-up is het nodig eens in de paar jaar de wenkbrauwen laten bijwerken. Hierin verschilt het van de wenkbrauw tattoo.

Easy Beauty raadt deze nazorg aan om de wenkbrauw via permanente make-up altijd goed van vorm en kleur te houden.